İçeriğe geç

Yetkililer tarafından Thomas Cook Açıklamalar O Minimal Mağduriyet ile Kriz Çıkmak Için Mücadele gösterir

Thomas Cook’un iflasının ardından zor durumda olan İngiliz turistler, dün başlayan Türkiye’den kendi bölgelerine uçuyor. İngiliz Sivil Havacılık Otoritesi’nin tahsis ettiği uçaklar sayesinde Muğla ve Antalya’nın farklı bölgelerini ülkelerinden tatile tercih eden birçok turist, Türkiye’de mahsur kalmadan mahsur kalırken, dönüş yolculukları bugün de devam ediyor.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, tur şirketinin iflasının yol açtığı sorunları yönetmeye ve mümkün olan en az mağduriyetle krizden çıkmaya çalıştıklarını söyledi.

Tatil dönemi için Antalya’yı tercih eden ve tatil sürelerini dolduran 1050 turist, İngiliz Sivil Havacılık Otoritesi tarafından Antalya Havalima’ya indirilen 5 uçakla ülkelerine gönderildi. Öte yandan Muğla bölgesinde tatil yapan turistlere gönderilen uçakların iniş ve kalkışlarında Dalaman ve Milas-Bodrum Havalimanları’nın kullanıldığı öğrenildi. Yolcular, ülkelerine dönmek isteyen çok sayıda turistin yoğun olduğu havalimanlarındaki sivil havacılık bölümüne yönlendiriliyor.

Turistlerin ülkelerine iadesi için başlatılan çalışmalar kapsamında, iki günde 14 uçakla tatillerinin ardından toplam 3500 turistin ülkelerine uçtuğu öğrenildi. Yaklaşık 20 bin İngiliz turistin 6 Ekim’ e kadar kendi ülkelerine dönüşü

Ayık yaptığı açıklamada, bu sürecin büyük bir özenle yürütüldüğünü, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ nın devreye girip Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından zarar görülecek olan İngiltere’ deki işletmelere destek fonu sağlamaya çalıştığını belirtti. Bakan, durum la ilgili olarak Bakan Mehmet Nuri Ersoy ile de temas halinde olduklarını söyledi.

Ayık’ın açıklamalarının ardından konuşan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ulkay Atmaca, Thomas Cook’un iflasın tüm dünya turizmini etkilediğini söyledi.

Süreci soğukkanlı bir yaklaşımla yönetmeye çalıştıklarını belirten Atmaca, Türkiye’ye gelen birçok Thomas Cook müşterisinin ülkelerine zarar vermeden dönmek istediğini, ayrıca işletmelerin alacaklarını takip ederek zor durumda olduklarını söyledi.

Thomas Cook’un batması turizm sektörünü derinden sarsacak larını söyleyen Yetkili, bu olayla işbirliğinin en az zararla ele alınması gerektiğini vurguladı. Bakan, kredi desteÄ i sağlanmasının sektörün nefes almasına olanak sağlaya

TÜROFED Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu, bu konudaki deneyimlerine güvendiklerini ve işbirliği içinde başarılı olabilecek iyi bir destinasyona sahip olduklarını söyledi.

Otelcilerle sürekli iletişim halinde olduklarını açıklayan Bülbüloğlu, olayın duyuruların yapıldığı gün meydana geldiğini, daha sonra söz verildiği gibi dönüş faaliyetlerine başladıklarını söyledi.

Bülbüloğlu, görüşmeler ve incelenen sorunlar kapsamında, herkesin bu krize karşı bilinçli ve aktif bir şekilde çalıştığını söyledi.

Marmaris bölgesinde otel işletmelerinin tek amacının turistin güvenliğini ve konforunu sağlamak olduğunu söyleyen Ayık’ın ardından Bodrum Otelciler Birliği (BODER) Başkanı Halil Özyurt’tan bir dizi görüş geldi.  Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan tüm ödemeler ve kalan tüm thomas cook müşterileri ATOL GARANTİsİ altinaltindaydi.

Önceki dönemlere ait borçların iflas masasına aktarıldığını üzülerek açıklayan Özyurt, üyeler tarafından gönderilen formlarla yapılan başvuruların iflas masasında değerlendirileceğini bildirdi. Daha sonra şu anda Bodrum’da tatil yapan turistlerin tatillerini sorunsuz bir şekilde sürdürüldünlerini de sözlerine ekledi.

İlk Yorumu Siz Yapın